Міжнародний форум INNOVATION MARKET

Секція «Екологія – GREEN MIND»

Міжнародний виставковий центр, Київ, пр-т Броварський, 15

+38 (044) 332-84-08, +38 (067) 886-31-93

23 листопада – день присвячений ОСВІТІ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

23.11.2018 з 13:00 до 15:00

Тренінг

Зелений клас – інновації для сталого розвитку закладів освіти

Зареєструватись

Представники бюджетних та неприбуткових організацій запрошуються до участі безкоштовно (по спискам за попередньою реєстрацією)

Купити квиток (від 50 до 100 грн.)

Актуальність

Наскрізна екологічна освіта є одним з пріоритетних напрямів сучасних освітянських стандартів, яка повинна бути пов’язана з практичною складовою функціонування навчального закладу, що передбачає системне покращення його екологічної дієвості.

Заходи зі збереження енергії, тепла, води, роздільний збір твердих побутових відходів дозволять зекономити ресурси та кошти. Належне управління небезпечними відходами забезпечать дотримання вимог безпеки та зменшать навантаження на довкілля. Сталі закупівлі дозволять створити більш комфортну та здорову середу для навчання.

Саме ця ідея була закладена в основу розробленого технічним комітетом стандартизації ТК 82 «Охорона довкілля» екологічного стандарту для навчальних та освітніх закладів «Зелений клас».

Цей стандарт розроблено на основі стандарту «Зелений офіс». Він встановлює критерії оцінювання показників впливів на довкілля та здоров’я людини, що пов’язані з функціонуванням закладів освіти. На відміну від «Зеленого офісу» одним з його критеріїв є інтеграція екологічної компоненти до системи освіти та виховання, спрямованої на формування екологічної компетентності на різних рівнях: від побутового до професійного.

На початку тренінгу відбудеться презентація нового інформаційно-просвітницького проекту для школярів «Уроки зі сталого споживання».

Далі, під час тренінгу будуть розглянуті такі питання:

• екологічна компетентність в наскрізній змістовній ліній освіти;
  • стандарт «Зелений клас», його вимоги, досвід та переваги впровадження;
  • нові освітні проекти для сталого розвитку.

Цільова аудиторія

Керівники, вчителя/викладачі та методисти загальноосвітніх закладів та ВНЗ, керівники гуртків, представники громадських організацій.

За підтримки та участі

Партнер