Міжнародний форум INNOVATION MARKET

Секція «Екологія – GREEN MIND»

Міжнародний виставковий центр, Київ, пр-т Броварський, 15

+38 (044) 332-84-08, +38 (067) 886-31-93

23 листопада – день присвячений ОСВІТІ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

О 13:00 відбудеться презентація нового інформаційно-просвітницького проекту для школярів «Уроки зі сталого споживання» в якій візьмуть участь ініціатори, автори і партнери проекту, представники Міносвіти, Мінприоди та інших зацікавлених організацій.

Актуальність проекту

Тематика сталого споживання зазначена серед пріоритетних у Дорожній карті здійснення Глобальної програми дій ЮНЕСКО з освіти в інтересах сталого розвитку.

На даний час шкільний навчально-виховний процес містить деякі елементи змісту основ сталого розвитку, зокрема сталого споживання, однак внаслідок традиційної науковості навчальних програм цей зміст має лише фрагментарний характер що унеможливлює належний рівень зазначених компетентностей та зміни у поведінці майбутніх громадян.

Нестача має компенсуватись зростаючими можливостями і ресурсами досвідчених екологічних та освітянських організацій, що спроможні доповнити освітній зміст, закцентувати увагу на формуванні компетентностей, створити умови для формування якостей і рис особистості, що характеризуватимуть особистість суспільства, розвинутого на принципах сталості й збалансованості.

«Уроки зі сталого споживання»

Впровадження цього проекту має на меті сприяти формуванню таких компетентностей як:

• інноваційна;
  • екологічна;
  • інформаційно-комунікаційна;
  • здоровий спосіб життя.

и передбачає застосування інформаційних та методичних матеріалів.

Матеріали проекту

• адаптовані для формальної, неформальної та інформальної освіти у загальноосвітніх закладів (загальна середня освіта) та позашкільної освіти, зокрема для наскрізної змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток»;
  • будуть включені до переліку навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників рекомендованих Міністерством освіти та науки України;
  • розміщуються у вільному доступі на освітньому порталі Міністерства освіти та науки України та інформаційних Інтернет - ресурсах партнерів проекту;

Інформаційні матеріали для школярів охоплюють усі життєві ситуації пов’язані з споживанням (користуванням) різноманітних товарів, отриманням послуг, використанням енергії, води та інших ресурсів:

• у школі (на роботі);
  • у місті;
  • вдома;
  • на відпочинку;
  • у магазині;
  • на природі.

Розглядатимуться екологічні аспекти пов’язані з споживанням (користуванням):

• харчових продуктів та напоїв;
  • побутової хімії;
  • засобів гігієни;
  • текстилю, одягу, взуття та аксесуарів;
  • канцтоварів;
  • іграшок;
  • матеріалів для ремонту та оздоблення;
  • комп’ютерної та іншої техніки;
  • меблів;
  • транспортних засобів.

Містять цікаві дані, практичні завдання, казки, ігри з використанням сучасного дизайну, авторських малюнків, інфорграфіки, фото та іншого ілюстративного матеріалу.

Методичні матеріали для вчителів та педагогів містять рекомендації, плани уроків, тести, відео та інші матеріали для використання у навчально-виховному процесі.

Цільова аудиторія

Керівники, вчителя/викладачі та методисти загальноосвітніх закладів, керівники гуртків, представники громадських організацій.

За підтримки та участі

Партнери