21.11.2017

У довіднику представлені теми, які стосуються екологічної сертифікації товарів, послуг, об’єктів нерухомості та застосування щодо них екологічного маркування.

Видання допоможе легко засвоїти основні принципи та методи екологічної сертифікації, ознайомитися з підходами до оцінки відповідності на основі міжнародних стандартів серії ISO 14020 «Екологічні марковання та декларації», розібратися зі значенням маркувань, які вказують на екологічну характеристику або перевагу маркованої продукції, дізнатися про кращий досвід застосування екологічних переваг для збільшення продажів та виходу на зарубіжні ринки.

Посібник містить малюнки, схеми, додатки та термінологічний словник.

Призначений для виробників, власників брендів, дистриб’юторів, експортерів, імпортерів, ритейлерів, а також екологів, технологів, маркетологів, журналістів, науковців і споживачів, усіх, кого цікавлять екологічні аспекти споживання та чинники, що на них впливають.

«Українська система екологічної сертифікації та маркування згідно з вимогами зазначених стандартів почала розвиватися у 2003 році, але й досі в зацікавлених сторін виникають питання щодо основних засад її функціонування, методів оцінювання та критеріїв оцінки життєвого циклу, переваг, які надає така сертифікація, і як екологічне маркування впливає на конкурентоздатність.

Цей довідник пропонує відповіді на найбільш поширені питання, які, на нашу думку, допоможуть знайти спільну мову між експертами і виробниками, власниками брендів, дистриб’юторами, експортерами, імпортерами, ритейлерами»

Світлана Берзіна, співавтор і президент ВГО «Жива планета»

Пропонуємо електронне видання до вашої уваги!

Завантажити